Düzce'de Sağlık Raporu Nerden Alınır ?

Düzce'de Sağlık Raporu Nerden Alınır ?

Düzce'de Sağlık Raporu Nerden Alınır ?

  • Yeni bir iş buldunuz bir sürü mülakat geçtiniz, tam rahat bir nefes alacakken iş başı evrakları telaşı başlar. sağlık raporu her çalışandan iş başı yapmadan önce istenmektedir. Sağlık raporunu aile hekiminden , devlet hastanelerinden ve işyeri hekimlerinden alınabilir.

İşe yeni başlayanlardan istenen bu belgeler arasında sağlık raporu yer almaktadır. Tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerine işe girişte sağlık raporu istenmektedir Sağlık raporu sadece işe girişte değil 6 ay veya 1 yıllık periyotlarla yenilenmesi gerekmektedir.

Sağlık Raporu Nedir ?

Tehlikeli veya çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerinde çalışacak olan kişinin çalışabilecek durumda olduğunu ve çalışmaya bir engelinin olmadığını gösteren belgedir. Çalışanın kronik bir rahatsızlığı bulunmuyorsa tek doktor rapor verebilirken kronik hastalığı bulunan veya tedavi edilemeyen bir rahatsızlığı bulunanların 3 doktor imzası gerekmektedir. Sağlık raporu heyet raporundan farklıdır birbiri ile karıştırılmamalıdır.

Düzce Sağlık Raporu Nereden Alınır ?

Bazı işyerlerinde sağlık raporu iş yeri hekimi , Ortak Sağlık Güvenlik Birimlerinden temin edilebilmektedir iş yeri hekiminin gerekli gördüğü tetkikler yapıldıktan sonra işyerinde bulunan özlük dosyasında saklanmaktadır. Düzce Konuralp Bey OSGB Düzce sağlık raporu veren kurumlar arasında yer almaktadır. Düzce işe giriş sağlık raporu almak isteyen çalışanlara Konuralp bey Osgb tarafından sağlık raporu temin edilmektedir.

Sağlık Raporu Almak Zorunlu mudur?

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği işe yeni başlayacak olan çalışanlar ile işyerinin durumuna göre belli periyotlarla sağlık raporu almak zorunludur. İşçinin özlük dosyasında bu raporun bulundurulması gerekmektedir


Bu İçeriği Paylaş